RELINING I STOCKHOLM

SveBygg Totalentreprenad är redo att hjälpa dig som privatperson, förening och företag i norra Stockholm.

Ring direkt - 08-39 39 99 Kontakta oss

Befintliga rör rensas och fodras med ny slitstark insida

Vid en avloppsrenovering med relining rensas befintliga rör och fodras inuti med härdat plast för hög hållfasthet. Fastighetsägaren kan välja att relina bitvis eller renovera hela avloppssystemet samtidigt. 

Vanliga varningssignaler

Hur vet man att avloppsrören inte mår bra?

  • Återkommande stopp i avlopp?
  • Odör: luktar det illa nära avloppen?
  • Fuktskador
  • Svälda golv
  • Sprickor i väggar
  • Trög avrinning i avloppet
  • Kluckande ljud

Rätt förutsättningar

Tidigare var ett omfattande stambyte, att riva ut alla rör och lägga nytt tätskikt, det enda alternativet att tillgå. Beroende på förutsättningar och rörledningarnas skick, kan relining vara att föredra över en omfattande stamrenovering.

Fördelar med Relining 

Varför rörinfodring kan vara ett bättre alternativ än stambyte

  • Kostnadseffektiv avloppsrenovering
  • Effektiv installationstid
  • Boende kan bo kvar under renoveringsprocessen

Avloppsledningar är fastighetens blodomlopp

Regelbunden översyn av fastighetens avloppssystem för att förebygga stopp i avlopp är alltid billigare än akuta åtgärder. Eftersatt underhåll leder ofta till kostsamma och besvärliga vattenskador och försäkringsärenden.

Stambyte med relining – Nya rör & mindre ingrepp

Är du intresserad att lyfta standarden i era avloppsledningar? Kontakta oss på SveBygg Relining idag om du vill ha rådgivning och utredning av er fastighet’s rörledningar.

Relining:  Såhär går processen till

1. Utredning 

Inledningsgivs görs en kartläggning och kontroll av rörledningarnas’ skick och status. Modern videoteknik och kamera går in i ledningarna för att undersöka och dokumentera avloppssystemets skick om ev. skador och sprickor. Efter kartläggningen så tar man beslut om vilka lämpliga åtgärder som krävs. Vanliga problem kan vara rörsprickor eller rötter som vuxit in i rören.

2. Förarbete 

Saknas det ritningarna för fastighetens rörsystem? Ibland vet man inte vart rören går någonstans, och då utför man en rörlokalisering som kartlägger rörens positioner.

Rensning 

Är rören igentäppta så utförs först en så kallat mekanisk rörslipning. Rörledningarna rensas mekaniskt med kättingar, och högtrycksspolas rören till deras ursprungliga dimensioner. I vissa fall när rötter tagit sig in så utförs en s.k. rotskärning med en roterande kättingar.

Efter detta så gör man en kompletterande urtvättning med högtryck.

3. Rörinfodring

Efter rören är återställda till dess ursprungliga skick, så påbörjas relining med invändig fodring av epoxiplast. För att formsätta de nya rören med en slitstark, invändig yta.

4. Efterbesiktning

Innan vattnet släpps på igen så utförs en efterbesiktning med robot som kartlägger rören igen och säkerställer att alla rör är fria från skräp som kan ha kommit om t.ex reliningen utförts i samband med en renovering. När allt är klart så släpps vattnet på igen.

Förläng hela byggnadens livslängd

Med relining blir avloppsrören nya och fria från eventuella skräprester och andra stopporsaker. Detta medför en bra avrinningsförmåga och hindrar exempelvis illaluktande lukt från att spridas. Det förebygger också dyra överraskningar och förlänger fastighetens livslängd.

Kontakta oss för utredning av dina rör

Varmt välkommen att ring oss på 08-39 39 99, eller maila oss på info@svebygg.nu med projektbeskrivning, adress och förutsättningar så vi lättare kan hjälpa er. Ni kan även använda kontaktformuläret nedanför för att beskriva era behov. Vi ser fram emot att höra från er!

Kontakta oss

Stationsvägen 39

184 50 Åkersberga

Om SveBygg Totalentreprenad

Företaget har genom väl utförda arbeten, tydlig kommunikation och servicekänsla utvecklat verksamheten. Vi jobbar idag med återkommande kunder och via rekommendation. Välkommen att kontakta oss redan idag!